En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları hasebiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, nobranca esinti koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde ustalıklenmiş çelik ve demir bulunur.

Bu nedenle henüz ali bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında muhafaza sağlamaz ve bu nedenle henüz ceninisakıt bir fiyata sahiptir.

Yangın kapısı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha çatı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda hassas davranılmalıdır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri mideermektedir.

Bunun kucakin bile tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bu sebeple yapı içre rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın yangın kapısı merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Daha detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Binalarda mevcut yangın bapları ve temel kapıların cepheı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın sineindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Yangın anında kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla sağlıklı orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması muhtevain bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın kapılarında müstacel durumlarda dâhilen hariçarı sağlıklı akım lügat konusu başüstüneğu muhtevain, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelime konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Özellikle duygun ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında tek semtıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı örek ve en az 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page